News

Kerstin Sahlin ny ledamot i Umeå universitets styrelse

Published: April 27, 2020
Chalmers University Logo

Regeringen har beslutat om förordnande av ordförande och andra externa ledamöter i styrelserna för 30 statliga universitet och högskolor för perioden 1 maj 2020–30 april 2023. I Umeå universitets styrelse är en av de nya Kerstin Sahlin, professor i företagsekonomi vid Uppsala universitet och styrelseordförande för WASP-HS.

– Det här är ett uppdrag jag ser mycket fram emot. Jag hoppas förstås att jag skall kunna bidra med mina erfarenheter från att ha varit med i ledningen för bland annat Uppsala universitet och Vetenskapsrådet och från styrelsearbetet bland annat vid universitetet i Oslo och Handelshögskolan i Köpenhamn, säger Kerstin Sahlin.

– Men kanske allra skojigast för mig personligen är att nu få komma tillbaka till mitt alma mater i denna roll. Jag har hela min utbildning från Umeå universitet och tillbringade 11 fantastiska år där, fortsätter Kerstin Sahlin.

Förutom sin roll som professor i företagsekonomi, särskilt offentlig organisation, vid Uppsala universitet, är Kerstin Sahlin även styrelseordförande för forskningsprogrammet WASP-HS, ett tioårigt nationellt forskningsprogram som finansieras av Wallenbergstiftelserna och koordineras av Umeå universitet.

– En viktig erfarenhet som jag tagit med mig från åren i Umeå rör tvärvetenskapligt arbete. Jag har många gånger genom åren lyft fram hur väl tvärvetenskap både i vardagen och i särskilda satsningar utvecklats vid Umeå universitet. Det är också en erfarenhet jag tagit med mig in i arbetet med WASP-HS. WASP-HS är förstås en mycket viktig satsning för Umeå universitet. Umeå universitet är en utmärkt värd för programmet. Vi kan alla genom våra olika roller förstås bidra till att lyfta fram WASP-HS i olika sammanhang och att ta vara på möjligheter till samverkan och samarbeten. Jag kanske också kan bidra med nya erfarenheter från kombinationen av att vara ordförande för WASP-HS och nu styrelseledamot för Umeå universitet, säger Kerstin Sahlin.

Recent News